ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

prof.Treasure jpg
Professor Janet Treasure

Η Καθηγήτρια Janet  Treasure είναι Ψυχίατρος με 25ετή εξειδίκευση στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών. Είναι Διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών του South London Maudlsey Hospital του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS Trust), το οποίο ηγείται στον χώρο της κλινικής διαχείρισης και εκπαίδευσης διατροφικών διαταραχών στη Μεγάλη Βρετανία και Παγκοσμίως. Η υπηρεσία αυτή έχει κερδίσει το βραβείο καινοτομίας του Εθνικού Ασφαλιστικού Συστήματος (NHS), όσον αφορά τις εξελίξεις πάνω σε μεθόδους θεραπείας της νευρικής ανορεξίας.

Η Professor Treasure ήταν πρόεδρος του Τμήματος Σωματικής Θεραπείας της καθοδηγητικής επιτροπής του NICE (National Institute of Clinical Excellence). Είναι επίσης Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος στην Ένωση Διατροφικών Διαταραχών (το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό κέντρο διατροφικών διαταραχών της Βρετανίας). Η Professor Treasure είναι επόπτης της Ενώσεως Διατροφικών Διαταραχών Sheffield. Κατέχει επίσης θέση στην Ακαδημία Διατροφικών Διαταραχών και Επιτροπή Διαπίστευσης. Είναι επίσης Ιατρικός Σύμβουλος του Capio Nightingale Hospital.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 25 ετών έχει ασχοληθεί με την έρευνα και έχει γράψει πάνω από 150 άρθρα τα οποία έχουν μελετηθεί και εξετασθεί από επιστήμονες συναδέλφους. To 2004 τιμήθηκε με το βραβείο Academy for Eating Disorders Leadership Award της έρευνας, αυτό το βραβείο δίνεται σε άτομα τα οποία έχουν εργαστεί (πάνω από 10 χρόνια) σε έρευνες που έχουν διεθνώς αναπτύξει νέα γνώση στις διατροφικές διαταραχές και έχουν μέγιστη επίπτωση πάνω σε αυτό το χώρο, είτε με την διεύρυνση της κατανόησης της αιτιολογίας των διατροφικών διαταραχών, είτε αλλάζοντας την θεραπεία ή ενισχύοντας νέες ερευνητικές κατευθύνσεις. Της δόθηκε επίσης το 2007 το Eating Disorders National Awards, (EDNA) από την B-eat.

H Professor Treasure συντονίζει ένα Ευρωπαικό πολύ-κέντρο μελέτης γενετικών και περιβαλλοντολογικών παραγόντων για την διαχείριση των διατροφικών διαταραχών. Είναι επίσης συντονίστρια, στη Μ. Βρετανία μιας διεθνούς μελέτης, η οποία εξετάζει τους γενετικούς παράγοντες των διατροφικών διαταραχών. Η Professor Treasure ήταν Vice Chairman ενός Ευρωπαϊκού project στο οποίο μετείχαν πάνω από 20 χώρες, το οποίο εξετάζει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών των διατροφικών διαταραχών. Επίσης ηγείται ενός πολύ-κέντρου στην Αγγλία το οποίο ερευνά την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης των ατόμων που φροντίζουν άτομα με Νευρική Ανορεξία και την αποτελέσματα αυτής (CASIS).

H Professor Treasure έχει εκδώσει επτά ακαδημαϊκά βιβλία για τις διατροφικές διαταραχές. Έχει γράψει τρία βιβλία αυτοβοήθειας, το ένα πάνω στην Νευρική Βουλιμία «Getting better bite by bite” και άλλο ένα για γονείς και δασκάλους, καθώς και για ασθενείς νευρικής ανορεξίας. Έχει γράψει, επίσης, έναν οδηγό επιβίωσης για οικογένειες, φίλους και ασθενείς βασισμένο στη νέα μέθοδο Maudsley, ο οποίος έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών με τίτλο «Μ’ αγαπάς ; Βοήθησέ με να ξεπεράσω το πρόβλημα με τη τροφή !».

 

 

Gillian Todd jpg
G.Todd Head Nurse at Maudsley

Η Gillian Todd είναι η επικεφαλής ψυχιατρική Nοσηλεύτρια  και επόπτρια στη πανεπιστημιακή κλινική Maudsley του Λονδίνου. Εκπαιδεύτρια Motivational Interviewing και Motivational Enhancement στο Kings College του Λονδίνου. Μέλος της ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής τη καθηγήτρια Janet Treasure, η οποία αναπτύσσει ειδικές μεθόδους εκπαίδευσης για φροντιστές και οικογένειες ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές. Συνεργάτης του National Eating Disorders Outreach. Eπόπτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Νational Εating Disorder charity Beat.Συγγραφέας πολλών άρθρων που διερευνούν τα αποτελέσματα της νέας μεθοδολογίας Maudsley σε συγγενείς ατόμων με διατροφικές διαταραχές.

 

 

 

 

Maria Tsiaka, Hcfed Director

Ονομάζομαι Μαρία Τσιάκα και είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London υπό την εποπτεία των Professors Janet Treasure και Ulrike Schmidt. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία και έχω εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Ασκώ το επάγγελμα της οικογενειακής θεραπεύτριας – ψυχοθεραπεύτριας από το 1995 στην Ελλάδα, και έχω εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών καθώς από το 1997 ασχολούμαι θεραπευτικά με γυναίκες που υποφέρουν από ψυχογενή βουλιμία – ανορεξία, καθώς και με την υποστήριξη των κοντινών πρόσωπων τους όπως γονείς, σύντροφοι, αδέλφια και φίλοι. Έχω εμπειρία άνω των 18.000 θεραπευτικών ωρών με άτομα που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία.

Το 2006 ίδρυσα το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών αποσκοπώντας στην δημιουργία ενός προτύπου κέντρου εξειδικευμένου στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών (δ/δ), στην εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας στην αντιμετώπισή των δ/δ καθώς και στην έρευνα των δ/δ στον Ελλαδικό χώρο. Μέχρι τώρα έχω εκπαιδεύσει πάνω από 400 ειδικούς σε περισσότερες από 1.500 ώρες εκπαίδευσης.Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις δ/δ. Είμαι μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανισμών, όπως EFTA (European Family Therapy Association), ECED (European Council on Eating Disorders), AED (Academy of Eating Disorders), IAEAP (International Association for Eating Disorders Professionals). Κατέχω ένα εξειδικευμένο δίπλωμα στις δ/δ (Diploma in Practitioner Skills for Eating Disorders) από το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών Μεγάλης Βρετανίας.

Από τις αρχές του 2010 συνεργάζομαι με την Professor Janet Treasure και την Gillian Todd του Maudsley Hospital, πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Νότιου Λονδίνου.Απολαμβάνω δε την τιμή να είμαι η πρώτη Ελληνίδα στην εκπαιδευτική και ερευνητική ομάδα της Καθηγήτριας Janet Treasure.

Κοινός μας στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δ/δ, καθώς και η υποστήριξη της ελληνικής οικογένειας στην διαχείριση των συμπτωμάτων και συμπεριφορών που προκύπτουν από την νευρική ανορεξία και βουλιμία. Οι νέες εκπαιδεύσεις ειδικών παρέχονται πλέον σε συνεργασία με την ερευνητική και εκπαιδευτική ομάδα της καθηγήτριας Janet Treasure, King’s College.

Kate Williams.jpgKate Williams

 

Η Κate Williams είναι η επικεφαλής Διατροφής και Διαιτολογίας, Eating Disorders Unit, Maudsley Hospital, London. Λέκτορας, MSc στη Διατροφική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Surrey.Εκπαιδεύτρια του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου στις Διατροφικές Διαταραχές.Εκπαιδεύτρια Διαιτολόγων στη Διαχείριση της Παχυσαρκίας στο Metropolitan University και στο Kings College του Λονδίνου.