ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ

Ειρήνη Λυκουρέση

lykoyresi.jpg
Ειρήνη Λυκουρέση, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Ειρήνη Λυκουρέση και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο London Metropolitan University, της Μεγάλης Βρετανίας, BSc (Hons) Human Nutrition και έχω μεταπτυχιακές σπουδές Master (MSc) στην Αθλητική Διατροφή. Το 2006 το πτυχίο μου αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου. Έχω εκπαιδευτεί στις διατροφικές διαταραχές από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

Ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2005 στην Αθήνα. Από το 2008 συνεργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης με την Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» αντιμετωπίζοντας περιστατικά παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και διατροφικών διαταραχών όπως η Νευρική Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία. Από το 2008, επίσης συνεργάζομαι με το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Σαργκάνης – Η. Μπέριος» δίνοντας ομιλίες, διατροφικές συμβουλές και πραγματοποιώντας σωματομετρήσεις σε παιδιά και εφήβους με αυξημένες διατροφικές ανάγκες στον αθλητισμό.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχω πραγματοποιήσει ενημερωτικές εισηγήσεις σε σχολεία, αλλά και σε ημερίδες.Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ).

Αλεξία Κατσαρού

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Αλεξία Κατσαρού
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Αλεξία Κατσαρού και έχω φοιτήσει στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Αθήνα). Παρακολούθησα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα) και, έπειτα, εκπόνησα τη Διδακτορική μου Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τη διατροφή, το στρες και την καρδιαγγειακή νόσο.

Έχω εκπαιδευτεί (από το 2008) στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών από την πλευρά του Διαιτολόγου από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, όπου παρακολούθησα και άλλα σεμινάρια (ενδεικτικά: «όρια μεταξύ κλινικού και ασθενούς», «ψυχολογικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας»). Η εκπαίδευσή μου αυτή, όπως συνδυάστηκε με τις σπουδές μου, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας βάσει της οποίας ασκώ τον επαγγελματικό ρόλο που έχω επιλέξει σήμερα. Ειδικότερα, στόχος μου είναι η σωστή θρέψη, η διατροφική υποστήριξη και η ουσιαστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη συμβολή μου στην εξισορρόπηση της σχέσης του ατόμου με την τροφή.

Από το 2010, έχω την ευκαιρία να εφαρμόζω σύγχρονες διαιτολογικές προσεγγίσεις ως συνεργάτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του ΔΘΚΑ Υγεία (Δ/ντής: κ. Χαρίλαος Παππής) με αντικείμενο τη χειρουργική της παχυσαρκίας και παθήσεις του πεπτικού, αλλά και ως συνεργάτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας» (Επικεφαλής: κ. Δέσποινα Κατσώχη, ΔΘΚΑ Υγεία) με αντικείμενο τη διατροφική υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία (όπως γυναίκες με Ca μαστού).

Επιπλέον, είμαι υπεύθυνη του κέντρου δια βίου μάθησης και διατροφικής καθοδήγησης (Life Learning Nutritional Coaching – σε Αθήνα και Λάρισα) με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση βάρους, την αντιμετώπιση διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς, την πρόληψη, καθώς και τη διατροφική υποστήριξη σε παθολογικές καταστάσεις.

Τέλος, έχω συνεργαστεί με το ιδιωτικό Κολλέγιο Aegean Omiros, ως καθηγήτρια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διαιτολογίας BSc (Hons) Dietetics.