ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στον Ελλαδικό χώρο. Από τις αρχές του 2010 συνεργαζόμαστε με την Professor Janet Treasure του KING’S COLLEGE, η οποία τα τελευταία 25 χρόνια έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην έρευνα και τη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών παγκοσμίως.Το προσωπικό του κέντρου μας είναι άρτια εκπαιδευμένο στις πιο μοντέρνες θεραπευτικές τεχνικές, κατέχει μεγάλη θεραπευτική εμπειρία και με τη συνεχή εκπαίδευση, και επιτυγχάνει να παρέχει ουσιαστική και επιστημονικά ενδεδειγμένη βοήθεια σε όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία καθώς στις οικογένειες τους.

Τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή της οικογένειας και η αλλαγή της στάσης της απέναντι στην ασθένεια καθορίζει καταλυτικά το αποτέλεσμα της θεραπείας, γι’ αυτό το λόγο εμπλέκουμε ενεργά την οικογένεια. Ο στόχος μας είναι η άμεση ανάρρωση, η νέα μεθοδολογία Mausdley αποσκοπεί στην άμεση ενημέρωση και κατανόηση όλων εκείνων των συμπεριφορών και συμπτωμάτων που διαλύουν και αποσυντονίζουν όλη την οικογένεια. Το κέντρο μας είναι το πρώτο στην εφαρμογή αυτής της μεθόδου στην Νότια Ευρώπη.

H πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία μας δίνει τη δυνατότητα να κινητοποιούμε όλο και περισσότερους ειδικούς στο χώρο. Στηρίζουμε επιστημονικά όσους θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν.

Oι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες και υπηρεσίες είναι σε συνεργασία κυρίως με την ομάδα της Professor Janet Treasure και διακεκριμένων εκπαιδευτών από την πανεπιστημιακή κλινική Mausdley, Guy’s Hospital Eating Disorders Unit.

Η μεγάλη προσέλευση πασχόντων από διατροφική διαταραχή καθώς και η έντονη ανάγκη των ειδικών, κυρίως διαιτολόγων για εκπαίδευση στη διαχείριση ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την τροφή, οδήγησαν στην ίδρυση τoυ Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών το 2006. Τα τελευταία 11 χρόνια το Κέντρο καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στα κελεύσματα των καιρών και αναζητεί τους καλύτερους δυνατούς και ταυτοχρόνως επιστημονικά έγκυρους τρόπους στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών και στην εκπαίδευση των ειδικών.

Το Κέντρο μας, όπως κάθε ζωντανό ανθρώπινο σύστημα χρειάστηκε αρκετό χρόνο για βρει την ταυτότητα και να χαράξει το όραμα του. Τώρα είμαστε πιο ώριμοι και έμπειροι έχοντας καταφέρει να ανήκουμε στη μεγαλύτερη και πλέον διάσημη ερευνητική και θεραπευτική ομάδα, αυτή της Professor Janet Treasure.

Η θεραπευτική μας ομάδα εκπαιδεύεται συνεχώς και είναι ενήμερη για όλες τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών από το Eating Disorders Unit Mausdley Clinic. Η συνεχής παρουσία της ομάδας της Professor Janet Treasure στα Κέντρα μας στην Ελλάδα και τη Κύπρο μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε υπηρεσίες που δεν προσφέρονται πουθενά στη Νότια Ευρώπη.

  • Το Κέντρο μας θα παραμείνει πρωτοποριακό προσπαθώντας για το καλύτερο σε θεραπευτικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.
  • Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το ελληνικό κοινό για τις συνέπειες των διατροφικών διαταραχών.

Να θυμάστε, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί για να νικήσουμε τις διατροφικές διαταραχές. Η τροφή χρειάζεται γνώση και η γνώση είναι τροφή.