Ονομάζομαι Αλεξία Κατσαρού και έχω φοιτήσει στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Αθήνα). Παρακολούθησα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα) και, έπειτα, εκπόνησα τη Διδακτορική μου Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα), σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τη διατροφή, το στρες και την καρδιαγγειακή νόσο.

Έχω εκπαιδευτεί (από το 2008) στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών από την πλευρά του Διαιτολόγου από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, όπου παρακολούθησα και άλλα σεμινάρια (ενδεικτικά: «Όρια μεταξύ κλινικού και ασθενούς», «Ψυχολογικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας»).

Η εκπαίδευσή μου αυτή, όπως συνδυάστηκε με τις σπουδές μου, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας βάσει της οποίας ασκώ τον επαγγελματικό ρόλο που έχω επιλέξει σήμερα. Ειδικότερα, στόχος μου είναι η σωστή θρέψη, η διατροφική υποστήριξη και η ουσιαστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη συμβολή μου στην εξισορρόπηση της σχέσης του ατόμου με την τροφή, λαμβάνοντας πλέον υπ’ όψιν και τα νέα επιστημονικά δεδομένα που εστιάζουν στη (δυσ)λειτουργία του εγκεφάλου και τη διαδικασία λήψης τροφής.

Από το 2010, έχω την ευκαιρία να εφαρμόζω σύγχρονες διαιτολογικές προσεγγίσεις ως συνεργάτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος σε κλινικές ιδιωτικών νοσοκομείων (Γ’ Χειρουργική Κλινική του ΔΘΚΑ Υγεία, «Ογκολογική Θεραπευτική Συνεργασία» στο ΔΘΚΑ Υγεία, Γ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Metropolitan General Hospital») με αντικείμενο τη χειρουργική της παχυσαρκίας και παθήσεις του πεπτικού, καθώς και τη διατροφική υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

Επιπλέον, είμαι υπεύθυνη του κέντρου διατροφικής καθοδήγησης (Life Learning Nutritional Coaching – σε Αθήνα και Λάρισα) με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση βάρους, την αντιμετώπιση διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς, την πρόληψη, καθώς και τη διατροφική υποστήριξη σε παθολογικές καταστάσεις.
Τέλος, έχω συνεργαστεί ως καθηγήτρια με τα ιδιωτικά Κολλέγια Aegean Omiros και New York College.