Ονομάζομαι Ειρήνη Λυκουρέση και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο London Metropolitan University, της Μεγάλης Βρετανίας, BSc (Hons) Human Nutrition και έχω μεταπτυχιακές σπουδές Master (MSc) στην Αθλητική Διατροφή. Το 2006 το πτυχίο μου αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου. Έχω εκπαιδευτεί στις διατροφικές διαταραχές από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

Ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2005 στην Αθήνα. Από το 2008 συνεργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης με την Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» αντιμετωπίζοντας περιστατικά παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και διατροφικών διαταραχών όπως η Νευρική Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία. Από το 2008, επίσης συνεργάζομαι με το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Σαργκάνης – Η. Μπέριος» δίνοντας ομιλίες, διατροφικές συμβουλές και πραγματοποιώντας σωματομετρήσεις σε παιδιά και εφήβους με αυξημένες διατροφικές ανάγκες στον αθλητισμό.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχω πραγματοποιήσει ενημερωτικές εισηγήσεις σε σχολεία, αλλά και σε ημερίδες.Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ).