Ονομάζομαι Ειρήνη Λυκουρέση και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο London Metropolitan University της Μεγάλης Βρετανίας, BSc (Hons) Human Nutrition και έχω μεταπτυχιακές σπουδές Master (MSc) στην Αθλητική Διατροφή. Το 2006 το πτυχίο μου αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

Το 2007 εκπαιδεύτηκα από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών (ΕΚΔΔ) με το οποίο συνεργάζομαι από το 2009), παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Η εκπαίδευση ανανεώθηκε το 2018 με εκπαιδεύτρια την Dr. Laura Hill, σε συνεργασία με το ΕΚΔΔ, στην Brain-Based Family Eating Disorders Treatment, μια πρωτοποριακή μέθοδο, βασισμένη στην νευροβιολογία του εγκεφάλου.

Ασκώ το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου – Διατροφολόγου από το 2005, σε προσωπικό γραφείο. Συνεργάστηκα με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» ως επιστημονικός συνεργάτης (2008-2014), αντιμετωπίζοντας περιστατικά παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και διατροφικών διαταραχών, όπως η Νευρική Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία.

Συνεργάζομαι με την εταιρία HNFC Academy (Hellenic Network of Fitness Certifications) ως καθηγήτρια στο μάθημα διατροφής (6 ώρες διδασκαλία) για την ειδικότητα Cancer Exercise Specialist Certification.

Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).