“Είμαι στην εφηβεία και 13 μήνες τώρα κάνω δίαιτα μετά από παρότρυνση του γιατρού μου. Όμως εδώ και 8 μήνες, αφού κανένας από το σχολείο δεν μου έχει πει ότι έχω αδυνατίσει, έχω αρχίσει να σκέπτομαι μόνο αυτό. Πως δηλαδή θα χάσω και άλλο βάρος. Εδώ και 4 μήνες έχω αρχίσει την έντονη γυμναστική και τους εμετούς. Όταν κάνω εμετό νιώθω μετά … μια ικανοποίηση και ανακούφιση. Επειδή είμαι κλειστός άνθρωπος και δεν εκφράζω ποτέ τα συναισθήματα μου, ο εμετός είναι μια διέξοδος για μένα.

Δεν μπορώ να αντισταθώ στο φαγητό και παρόλο που συνεχίζω τη δίαιτα δεν την κάνω όπως πρέπει. Λέω π.χ. σήμερα θα μείνω νηστική γιατί έφαγα πολύ και πήρα ένα κιλό, μέχρι τις 4 δεν τρώω τίποτα και πριν έχω φροντίσει να έχω κάνει και 3 ώρες γυμναστική. Μετά στις 5 τρώω ότι βρω σε αρκετή ποσότητα και μετά αν δεν είναι κανείς σπίτι κάνω εμετό, αν είναι όχι γιατί δεν θέλω να καταλάβει τίποτα κάνεις. Έτσι μη έχοντας άλλη επιλογή δεν τρώω τίποτα άλλο μετά. Δεν μπορώ να αντισταθώ, θέλω να τρώω συνέχεια αλλά ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ είναι να γίνω skinny girl (πάντα το είχα αυτό το όνειρο) γιατί θέλω οι άλλοι να με αποδέχονται και να κάνω φίλους και να αποκτήσω επιτέλους αγόρι.”

 

Μπαίνοντας στην διατροφική διαταραχή πιστεύεις ότι είσαι κοντά στην εκπλήρωση του ονείρου, ότι δηλ. αν έχεις ένα τέλειο σώμα θα διεκδικήσεις καλύτερα μια θέση στον τον ερώτα και την ζωή. Μπαίνοντας σε μια ασθένεια αλλάζεις τα δεδομένα τις ζωής σου βάζοντας μια βαριά παρακαταθήκη για το μέλλον σου.

Ο υποσιτισμός προκαλεί μόνιμες βλάβες σε μέρη του εγκέφαλου που συνδέονται με τις σκέψεις, την έκφραση και αναγνώριση των συναισθημάτων, την ερωτική επιθυμία κλπ. Ο τρόπος για να εκτονωθείς συναισθηματικά μέσω του εμετού σε οδηγεί σε άγνωστα μοναχικά μονοπάτια που δεν διασταυρώνονται με κάποιων άλλων. Εσύ απλά θα υποδύεσαι ότι είσαι τέλεια αλλά με πολλά ΜΥΣΤΙΚΑ. Γιατί απλά θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένη με την μοναδική σου φίλη, την Διατροφική Διαταραχή. Μην επιλέγεις αυτό το μονοπάτι που θα σε απομονώσει ολοκληρωτικά από τους άλλους.

Η 16χρονη εμπειρία μου έδειξε ότι το πρόβλημα αυτό δυστυχώς μπορεί να γίνει χρόνιο. Γυναίκες 25-30 χρόνια στην διατροφική διαταραχή, έχουν διαλυθεί στους περισσότερους τομείς τις ζωή τους: οι γάμοι τους, οι σχέσεις με τα παιδιά τους, οι καριέρες τους.

Ζήτα βοήθεια τώρα που είναι νωρίς ακόμα για να απαλλαγείς από αυτόν το γοητευτικό αλλά κατά τα άλλα καταστρεπτικό δαίμονα που δυστυχώς έχει αρχίσει να σε κατακλύζει.

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *