Αυτή τη εβδομάδα αποχαιρετήσαμε θεραπευτικά την Ντόρα. Ήταν μια υπέροχη αποφοίτηση με υπέροχα μεζεδάκια και φυσικά σαμπάνια. Μια επιτυχής θεραπευτική πορεία. Η Ντόρα στα 32 της αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα, να αλλάξει επάγγελμα και να σπουδάσει ψυχολογία στην Αγγλία. Φεύγει και αποχαιρετά την βουλιμία και μαζί με αυτή την οικογένεια της και τους φίλους της.

Θυμάμαι την πρώτη μας συνάντηση, η Ντόρα σε αποσύνθεση, χρόνια στα καθαρτικά και στους άπειρους εμετούς. Είχε χτυπήσει την πόρτα πολλών ειδικών αλλά μάταια ,η βουλιμία ζούσε και βασίλευε, βάζοντας συνεχώς τρικλοποδιές στη Ντόρα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η αγριάδα στο βλέμμα της και το αντρικό της φέρσιμο. Κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό της για όλα και η τιμωρία της ήταν η βουλιμία. Πρώτη φορά είδα θεραπευομενη με τόσα αντρικά στοιχεία προσωπικότητας. Κοφτή, με ζύγιζε συνεχώς και φυσικά η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο. Είπα μέσα μου, έχεις αγώνα Μαρία, η βουλιμία αυτή είναι πολύ ζόρικη, κάτι κακό της έχει συμβεί σίγουρα, την έχουν προδώσει όλοι και όλα. Ακροβατεί σε ένα σκοινι και από κάτω το χάος, παρόλα αυτά θέλει να σωθεί από το βάσανο. Τότε πρέπει να ανεβώ και εγώ στο σκοινι για βρω την άκρη αλλά και να αντιμετωπίσω τον τρόμο και την φρίκη της. Με τις γνωστές τεχνικές η βουλιμία δεν υποχωρεί αν δεν βγει η οργή ,η επιθετικότητα και αν δεν δημιουργηθεί μια νέα ιστορία στο ήδη υπάρχον τραύμα η ανάρρωση είναι όνειρο απατηλό.

Το γνωρίζετε ότι μια κοπέλα με σεξουαλική κακοποίηση έχει 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να μπει στην Νευρική Βουλιμία. Η Ντόρα είχε βιαστεί και το μυστικό το κρατούσε κρυμμένο για χρόνια, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα θα θύματα βιασμών ενοχοποιούνται πολύ εύκολα ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία. Επιβίωνε σιωπηλά με μοναδική σύμμαχο την βουλιμία. Ασφαλής, με κιλά που απωθούσαν και αντρικό τσαμπουκά που συντηρούσαν το κλοιό της ασφάλειας. Η Ντόρα πνιγόταν όμως μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλοιό και οι τάσεις αυτοκαταστροφής μεγάλωναν. Πνιγόταν από την ντροπή ,τον πόνο την οργή η οποία έβρισκε διέξοδο στο εμετό και τα καθαρτικά παρόλα αυτά το τραύμα δεν επουλωνόταν. Η Ντόρα απλά επιβίωνε αλλά δεν ζούσε. Έστρεφε όλη την οργή πάνω της με ανυπολόγιστες συνέπειες 5 φορές νοσηλεία από τις υποκαλιαιμιες.

Το βάφτισμα του πυρός για μένα αφού δεν είχα δουλέψει ποτέ θεραπευτικά σεξουαλική κακοποίηση. Ήξερα ότι η βουλιμία θα φύγει όταν θα μπορέσει η ίδια να μοιραστεί και να εκφράσει την ντροπή ,τον πόνο ,το αβάσταχτο θυμό της και φυσικά όταν θα της επιτραπεί να τα σπάσει όλα ,να εκτονώσει όλα τα οδυνηρά συναισθήματα της. Και έτσι ακριβώς έγινε τα έκανε λαμπογιαλο ,αντιμετώπισε τον θύτης της και ανοίχτηκε μπροστά σε άλλες γυναίκες και τότε οι εμετοί σταμάτησαν μαχαίρι τα καθαρτικά τα είχε διακόψει νωρίτερα. Τώρα η Ντόρα είναι το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος, βρήκε που ανήκει πλέον ….στο όνειρο της βέβαια, ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Τόση δύναμη και πείσμα σπάνια συναντώ σε γυναίκες που έχουν υποστεί το χειρότερο. Και όμως τα κατάφερες Ντόρα μου, ήταν τιμή μου που επέλεξες να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι και να μάθω πως είναι να διαβαίνεις την κόλαση για να συναντήσεις τη Ζωή. Η τελευταία ατάκα της ήταν » χωρίς την βουλιμία δεν μάθαινα ποτέ ποια πραγματικά είμαι ,την ευχαριστώ.»Και εγώ εσένα ,σε αγαπώ πολύ ελπίζω να τα λέμε στο Λονδίνο

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *