Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών πιστεύει ότι μια Διατροφική Διαταραχή δεν επηρεάζει καταιγιστικά μόνο το άτομο που υποφέρει αλλά και εκείνα τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του, δηλαδή τους φροντιστές του. Η οικογένεια / οι φροντιστές έχουν τη μοναδική δυνατότητα να στηρίξουν το αγαπημένο τους πρόσωπο στην προσπάθεια του να διαχειριστεί την διατροφική διαταραχή, αλλά υπάρχει περίπτωση να νιώσουν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν από συναισθήματα απογοήτευσης, ενοχής και αδυναμίας. Συχνά λοιπόν μας ζητούν στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών να τους δώσουμε ξεκάθαρες οδηγίες για το πώς να βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά τους αγαπημένους τους. Γι αυτό το λόγο δημιουργήσαμε το σεμινάριο:

«Μ΄ αγαπάς; Βοήθησε με να ξεπεράσω το πρόβλημα με την τροφή!»

Πρόκειται για ένα σεμινάριο 6 συναντήσεων με εργαστήρια εξάσκησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, βασισμένο στην νέα μέθοδο Maudsley της Janet Treasure (Πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου) που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τις οικογένειες να κατανοήσουν σε βάθος την ασθένεια και να ενημερωθούν σχετικά με τις εξειδικευμένες τεχνικές που εφαρμόζουν οι ειδικοί, προκειμένου να χειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις που προκαλεί η διατροφική διαταραχή και συγκεκριμένα:

 • Πως να διαχειριστούν τις δύσκολες συμπεριφορές,

 • Ποιές εξειδικευμένες τεχνικές επικοινωνίας να χρησιμοποιήσουν,

 • Πως να αποφεύγουν τις συμπεριφορές-παγίδες που συμβάλουν στη συντήρηση της διαταραχής,

 • Πως να ενισχύσουν τη διαδικασία ανάρρωσης.

Το σεμινάριο αυτό υποστηρίζει ότι η ανάρρωση είναι μια συλλογική προσπάθεια υποστήριξης του ασθενή, καθώς εμείς οι ειδικοί δεν αποκλείουμε την οικογένεια, αντιθέτως την θεωρούμε βασικό μας σύμμαχο. Το Κέντρο μας μέσα από αυτό το σεμινάριο επιθυμεί να βοηθήσει τους συγγενείς να γίνουν ειδικοί στην ενίσχυση της προσωπικής αλλαγής των ατόμων που υποφέρουν από Διατροφικές Διαταραχές, εφαρμόζοντας εξειδικευμένες δεξιότητες, τεχνικές και γνώσεις για να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους να ξεφύγουν από τις παγίδες που εμποδίζουν την ανάρρωση τους, φροντίζοντας όμως παράλληλα και τις δικές τους προσωπικές ανάγκες.

Είναι κατάλληλο το σεμινάριο «Μ΄ αγαπάς; Βοήθησε με να ξεπεράσω το πρόβλημα με την τροφή!» για μένα;

Αν η ΔΔ του παιδιού, συντρόφου, γονέα, αδελφού ή αδελφής, κάποιου άλλου συγγενή ή φίλου σας, έχει επηρεάσει τη ζωή σας τότε τα σεμινάρια ενδυνάμωσης είναι για σας. Το άτομο για το οποίο ανησυχείτε, μπορεί να μένει μαζί σας ή αλλού, να υποφέρει εδώ και αρκετό καιρό από Δ.Δ ή να έχετε μόλις πρόσφατα αντιληφθεί το πρόβλημα.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι το σεμινάριο αυτό είναι κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς καμιά περαιτέρω υποχρέωση, την εισαγωγική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτώβριου 2013 στις 11.00 – 12.30 στο Κέντρο μας, Κήπων 40 & Χελιδονούς, Νέα Κηφισιά.

Εισαγωγική δωρεάν συνάντηση- θεματολογία

 • Τι είναι η Διατροφική Διαταραχή.

 • Τα σημάδια και συμπτώματα των Δ.Δ (Νευρική Ανορεξία, Νευρική Βουλιμία, Αδηφαγική Διαταραχή, Άτυπες Διατροφικές Διαταραχές).

 • Πιθανές αιτίες των Δ.Δ και αναφορά στους παράγοντες που τις συντηρούν.

 • Παθήσεις που συνήθως συνυπάρχουν με τις Διατροφικές Διαταραχές.

 • Πως μπορούν να βοηθήσουν οι φροντιστές.

 • Θεραπευτικές Επιλογές.

 • Ανάρρωση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, Κήπων 40 & Χελιδονούς, Νέα Κηφισιά κάθε Τετάρτη 20.00 – 21.30.

Έναρξη σεμιναρίου Τετάρτη 16 Οκτώβριου 2013 και ολοκλήρωση Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.

Κόστος σεμιναρίου ανά άτομο 90 ευρώ (+ 23% ΦΠΑ), έκπτωση 10% σε κάθε μέλος της ίδιας οικογένειας.

Εισαγωγική δωρεάν συνάντηση – θεματολογία Σάββατο 12 Οκτώβριου 2013 11.00 – 12.30.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου στο τηλ. 210 8003493 ή δηλώστε την συμμετοχή σας στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *